Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » Ribe » Hrana » Larve Komarca

Larve Komarca

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Larve Komarca taj Čet Jan 19, 2012 8:26 pm

Cuja

Cuja
Urednik
Urednik
Larve komaraca

Upotreba:
Većina odraslih riba manjih vrsta ih obožava. Sve dok su ribe veće od larvi one će ih jesti. Vodene larve letećih insekata su glavni sastojak ishrane mnogih malih riba u divljini.

Uzgoj:
Veoma jednostavno. Napolju ostavite posudu sa širokim otvorom (kanta ili bure). Ubacite unutra malu količinu mleka, trave u najlon vreći i pospešite rast infuzorija, izvor hrane za larve komaraca; zelena voda takođe može da se koristi. Neki ljudi čak koriste kokošiji izmet! Ako u vašoj okolini postoje komarci, 2-3 nedelje kasnije imaćete larve u vodi.

Drugi način je uzgoj u dečijim plastičnim bazenima sa malom količinom pokošene trave (bez herbicida, molim) koja je dodata da pomogne da voda postane ustajala, tada čekate na komarce da se legu u njoj. Posle nekoliko nedelja, možete videti veliki broj larvi. U ovakvoj vrsti "divlje kulture", morate se prišunjati do bazena sa mrežom da larve ne bi zaronile do dna kada detektuju pokret. Drugi način je da potopite veću mrežu, pustite larve da izrone i onda ih pokupite odozdo.
Drugi metodi uključiju kante od 10 litara napunjenje vodom iz bazena sa ribama (svežoj vodi treba previše vremena da postane ustajala!), tada dodajte šaku ili dve fine zemlje ili prašine i ostavite da odstoji nekoliko dana. Kada larve počnu da se pojavljuju, koristite veću akvarijumsku mrežu da prespete vodu iz jedne kante u drugu i uhvatite larve koje su tada prisutne.
Glavni problem sa ovim tehnikama je da se komšije mogu buniti na ovakav uzgoj komaraca. Optimisti bi rekli da na taj način pošto sve larve uhvatimo i iskoristmo, smanjujemo populaciju komaraca jer se oni više ne mreste u barama i jezerima gde je sva kontrola izgubljena.

Postoji još jedan problem, ako u akvarijum dodate previše larvi i ribe ih ne pojedu sve, tada može doći do značajnog povećanja populacije komaraca u kući, jer nepojedene lavre se razvijaju u komarce. Višak larvi komaraca možete procediti kroz mrežicu ili cedku za čaj, staviti u prazne kutijice od hrane i zamrznuti kao zimnicu.

Poreklo:
Sačekajte da male krvopije otkriju kontejner sa ustajalom vodom u kojoj ima smrdljivih stvari ("bakterijska supa"), ili idite i pronađite plutajuća jaja komarac u obližnjoj bari ili jezeru. Ona liče na splav od jaja, koja su slepljena zajedno.

Pogledaj profil korisnika https://www.facebook.com/DjCuja https://www.facebook.com/profile.p

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

 » Ribe » Hrana » Larve Komarca

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu