Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Vazdusne pumpe

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Vazdusne pumpe taj Čet Jan 19, 2012 8:37 pm

Cuja

Cuja
Urednik
Urednik
Vazdušne pumpeMembranske pumpice su glavno sredsvo za obezbeđivanje kiseonka za kućne akvarijuma Pumpe imaju jako malu potrošnju (2-4W = 0,3-0,6kW nedeljno) i koriste se za pokretanje biofiltera ili mali unutrašnjih filtera kao i ubacivanje vazduha pomoću raspršivača Pumpa se mora postaviti da bude iznad površine vode jer u suprotnom može doći do vraćanja vode iz akvarijuma kroz crevo za vazduh, pregorevanja pumpe, uništavanja ventila, kao i mini poplave u vašoj sobi.


Ako nam nije potreban pun kapacitet dobro je smanjiti brzinu pumpe jer to produžava vek membrani. Količina vazduha rastvorenog u vodi ne zavisi samo od snage i brzine pumpe već i od veličine mehurića i temperature vode.Ukoliko je potrebno da ograničite izlaznu snagu pumpe nemojte stavljati propusni ventil jer time oštećujete ventile i membranu. Umesto toga koristite T-razvodnik tako da višak vazduha izlazi preko ventila napolje a ostatak ide u akvarijum bez otpora.


Održavanje pumpe se svodi na povremeno otvaranje i čišćenje gumenih ventila, membrane i cilinda. Posle dugotrajne upotrebe će možda biti potrebno da zamenite gumene ventile i membranu. Čišćenje i zamenu dotrajalih delova možete i sami uraditi.
Za dobru aeraciju nije dovoljno imati jaku pumpu, već je mnogo bitnije veličina mehurića.Ovde možete videti nekoliko različitih oblika raspršivača za vazduh. Setite se još jednom:što manji mehurići to bolji.
Obični raspršivači napravljeni
od presovanog silikatnog peska
Raspršivači napravljeni od
porozne gume daju fine mehuriće
i mogu se oblikovati po želji.


Raspršivač napravljen u obliku
diska daje fine mehuriće koji liče na
erupciju vulkana.

Pogledaj profil korisnika https://www.facebook.com/DjCuja https://www.facebook.com/profile.p

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu