Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » Ribe » Hrana » Kultura Tubifeksa

Kultura Tubifeksa

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Kultura Tubifeksa taj Čet Jan 19, 2012 8:27 pm

Cuja

Cuja
Urednik
Urednik
Tubifeks

Upotreba:
Ovi crni, gadni, do 6 cm dugi, bakterijama inficirani, smrdljivi crvići spadaju među najbolje izvore proteina za ribe i izvrsna su hrana za ribe koje pripremamo za mrest.
UPOZORENJE: suviše česo hranjenje tubifeksom će izazvati da ribe budu debele i nespremne za parenje.
JOŠ JEDNO UPOZORENJE: ako odjednom date ribama suviše tubifeksa, crvi će se ukopati u podlogu i sakriti, gde će uginuti i zagaditi vodu.

Uzgoj:
Nije vredan truda. Crvi bi živeli na dnu akvarijuma, jedući prljavštinu i množeći se. Mogu da se hrane korom od banane. Vodu morate intenzivno filtrirati. Sakupljate ih sejući šljunak kroz mrežu. Prljav i naporan posao, postoje i lakši izvori proteina.

Poreklo:
Većina akvarističkih prodavnica ima tubifeks.
Kada ga kupite morate ga držati u plitkim i širokim posudama u hladnoj vodi koju barem jednom dnevno promenite. Prospete staru vodu, sipate novu direkno na grudvu tubifeks tako da je razbijete i isperete prljavštinu, opet prospete vodu i naspete čistu. Da bi brže izbacio prljavštinu iz creva, tubifeks možete hraniti pasiranom šargarepm ili paradajzom. Takođe je dobro da prilikom menjanja vode u novu vodu stavite malo Metilenskog Plavog ("Plavi Lek","Anti Ich").
Alternativeno, 100 g tubifeksa možete držati do tri dana u kanti srednje veličine u frižideru. NIJE PREPORUČLJIVO jer tubifeks je jako prljav, smrdi i može preneti mnoge bolesti (žuticu, bakterijske infekcije).

Pogledaj profil korisnika https://www.facebook.com/DjCuja https://www.facebook.com/profile.p

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

 » Ribe » Hrana » Kultura Tubifeksa

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu