Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Alge u akvarijumu,borba protiv istih

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Alge u akvarijumu,borba protiv istih taj Čet Jan 19, 2012 4:50 pm

Cishi

Cishi
Urednik
Urednik
Alge mogu da predstavljaju problem u akvarijumu. Ako postoje u manjim količinama uništavaju ih same biljke i ribice. Ribe - algari mogu odredjene vrste svesti na podnošljivu meru. Drugi uspešniji metod suzbijanja algi je preparatima (hemijskim putem). Ova sredstva pažljivo upotrebljavati zbog njihovog štetnog delovanja na biljke.

Alge su nepoželjan deo rastinja skoro svakog akvarijuma, one su u stvari akvarijumski korov. Većina algi ne škodi ribama i biljkama, škode utoliko što se hvataju na lišće i biljkama smanjuju sposobnost asimilacije. Listove biljaka jedino oštećuju puževi i biljojede ribe koje se hrane algama. Najgore je u tome sto se alge veoma uporno, pored ostalog, hvataju na stakla akvarijuma. Tako je nekad veoma teško videti ribe kroz gustu naslagu algi na staklu akvarijuma.Cyrinocheilus aymonieriAncistrusMollienesiaAmpularia australisZelene algeSmedje alge

PUŽEVI

Značaj ovih životinja u akvarijumu je veliki. Njihovi zadaci su da uništavaju alge, da preradjuju ostatke hrane i time spreče sakupljanje otrovnih materija u akvarijumu.

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu