Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

 » Ribe » Hrana » Infuzorija

Infuzorija

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

1 Infuzorija taj Čet Jan 19, 2012 4:10 pm

Cuja

Cuja
Urednik
Urednik

Šta je infuzorija?

Infuzorija je zbirni naziv za mnoštvo sitnih slatkovodnih bića. U infuzoriu spadaju: ciliate, euglenoide, protozoe, jednoćelijske alge.... Dakle, skup mikroorganizama.

Kada se koristi u akvaristici?

U akvaristici se infuzoria koristi za ishranu mladji i to u prvim danima. Dovoljno je sitna da mladj može da se hrani njome, a veoma hranjljiva.

Kako uzgajati infuzoriju?

Veoma lako. Sve što je potrebno, jeste jedna sterilna tegla, veličina tegle zavisi od količine infuzorije koju želimo da dobijemo i nešto biljne organske materije (seno, kora banane....) koja može relativno brzo da se raspadne. Ovo kažem da ne bi stavljali ljusku oraha, kokosa ili nešto slično. U teglu sipate hladnu vodu, u vodu stavite biljnu materiju i čekate. Prvo se pojave bakterije, zatim infuzorija. Bakterije kasnije formiraju skramu na površini vode. Ovo je bitno da eventualno ne bi odstranjivali tu skramu, jer se infuzorija hrani upravo tim bakterijama. Infuzorija je spremna za oko 5-7 dana. Taj momenat ćete prepoznati po pojavljivanju karakterističnog zamućivanja vode.
U akvarijum sa ribljom mladji, dozira se u potrebnoj količini, zavisi od količine, odnosno broja mladji, najlakše pipetom ili špricem. Količinu vode koju izvadite iz tegle, nadoknadite novom, svežom vodom.

Pogledaj profil korisnika https://www.facebook.com/DjCuja https://www.facebook.com/profile.p

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

 » Ribe » Hrana » Infuzorija

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu